Water quality modelling, forecasting and control - Whitehead, P.G. (Institute of Hydrology, 1984)
Analýza systémů řízení kvality vody. Matematické modelování kvality vody - modelování nutrientů v systémech životního prostředí, modelování chování řas v říčních systémech, zobecněná analýza senzitivity úpravy aktivovaného kalu. Návrh řídícího systému pro řízení kvality vody - řízení procesu čištění aktivovaného kalu, řízení nitrátů v procesech zásobování vodou. Praktické postupy monitorování a předpovídání jakosti vody.