Vodárenská nádrž Jordán - Votruba, L. (MNV, 1988)
Vznik a účel rybníka Jordán. Zásady výstavby starých hrází. Vodárenská funkce Jordánu. Chov ryb. Vývoj a úpravy hráze a komunikací. Hydrologické, geologické a morfologické poměry nádrže Jordán. Současný stav hráze Jordán. Funkční objekty přehrady a nádrže. Současná a perspektivní funkce nádrže. Přírodní prostředí a jakost vody.