Kanalnetzbewirtschaftung - ein Mittel zur Optimierung der Abwasserentsorgung - Weyand, M. (GWA, 1992)
Záležitosti odpadní vody je navrhováno řešit promyšleným způsobem obhospodařování kanalizační sítě, a zejména: navžením postupu odvádění děšťových vod v místě, spojitostí mezi odvodem odpadnívody a kvalitou vody, vytvořením předpokladů k obhospodařování kanalizační sítě a vypracováním strategie, zhodnocením dosavadních zkušeností, výzkumem a zhodnocením účinnosti navrhovaných nových postupů.