A method of assessing the corrosion of waters towards iron - Williams, S.M. (Water Research Center, 1984)
Popis detailů testovacího postupu při měření rychlosti koroze slitiny v zásobování pitnou vodou. Závislost rychlosti koroze na mnoha faktorech - rychlost proudění, podmínky vzorkování. Srovnání rychlosti koroze v závislosti na rozdílném složení a teplotě. Použití testování k určení účinnosti různých chemických čištění pro řízení koroze (přidání korozního inhibitoru nebo korekce pH). Náklady na zařízení k měření koroze.