Ekonomické aspekty ochrany životního prostředí v zemědělství. 938 Z. 18.-20. září, Prachatice (Dům techniky ČSVTS, 1990)
Z obsahu: Poznámky k národohospodářské efektivnosti biotechnologií při ochraně biosféry v zemědělství (Hons P.) - Využití krajinněekologických expertního systému k optimalizaci ekonomických vztahů a vazeb v zemědělsko-potravinářském komplexu (Štěrbáček Z.-Váchal J.) - Některé ekonomické nástroje ve vztahu k ochraně zemědělské krajiny (Mašterová J.) - Sledování a hodnocení energolátkových toků v zemědělských podnicích jako prostředek k řešení ekonomických aspektů ochrany životního prostředí (Váchal J.-ŠkopekV.-Štěrbáček Z.) - Ekonomické aspekty ochrany životního prostředí zemědělstvím (Jeníček V.) - Hospodaření v chráněných oblastech a jeho vliv na produkční schopnost půd a ochranu životního prostředí (Klánová Z.) - Problém dusičnanů ve spodních vodách v závislosti na hospodaření a stanovišti, demonstrovaný na části území Leibnitzova pole (Štýrsko) - Vliv kontaminace těžkými kovy na ekonomiku zemědělství (Stojeva A.-Božinova P.) - Rozklíčení nákladů na protierozní činnost (Toman F.) - Vliv živočišné výroby na životní prostředí a možnosti eliminace některých cizorodých látek (Černá B.) - Ekonomické a ekologické aspekty strukturálních změn živočišné výroby (Jambor V.) - Ekologie versus ekonomie v PHO vodních zdrojů (Ludvíková Zl.)