Netradiční biotechnologie pro dočišťování vod a produkci organické hmoty. I. díl : sborník přednášek. Brno 1990 (Pobočka České vědeckotechnické vodohospodářské společnosti, 1990)
Obsah: Zásady uspořádání a technického řešení biologických nádrží a malých čistíren s makrofyty (Šálek J.) - Čištění splaškových odpadních vod pomocí umělých mokřadů s emerzní vegetací - současný stav (Vymazal J.) - Kořenová čistírna jako součást technologie čištění odpadních vod z provozu agrochemických podniků (Sága P.-Vymazal J.) - Využití kořenové čistírny pro čištění splachů z hnojných plat (Vymazal J.-Firman J.) - Poloprovozní model kořenové čistírny na ÚČOV Praha (Vymazal J.) - Čištění odpadních vod ze slepičí kejdy pomocí kořenové čistírny (Vymazal J.) - Ověření schopností některých druhů našich vodních a bažinných rostlin k dočišťování odpadních vod (Ondra R.-Heteša J.) - Dočišťování odpadních vod v ČSFR vodním hyacintem (Eichhorniacrassipes) (Žáková Z.) - Možnosti krmivářského využití rostlinné hmoty z dočisťovacích systémů (Veselý Z.) - Ekologické aspekty využití bioeliminátoru pro dočišťování odpadních vod (Matulová D.-Vymazal J.-Sládečková A.) - Stabilizační nádrže a stabilizační soustava pro čištění a využití odpadních vod (Svoboda M.) - K problému eliminácie poľnohospodárskych nutrientov vodnými makrofytami v hydromelioračných kanáloch (Terek J.).