Hydrochémia ’90 : zborník prednášok zo XXVII. seminára Nové analytické metódy v chémii vody (Vodohospodárska vedecko-technická spoločnosť pri VÚVH : Výskumný ústav vodného hospodárstva, 1990)
Obsah: Voltametrické stanovení rtuti s použitím zlaté elektrody (Barešová M.-Malý J.) - Stanovenie prvkov vzácnych zemín v minerálnych vodách (Nevoral V.-Plško E.-Kubová J.) - Kinetické stanovení selenu v přírodních vodách (Kysela D.) - Stanovení stopchromu v minerálních vodách (Lstibůrková M.-Nevoral V.) -Tetrafluórboritanová ionovo-selektívna elektróda (ISE),jej vlastnostia použitie (Polakovič J.-Polakovičová J.) - Pokus ostanovení aktivního chloru ve vodách reagenčním proužkem (SponarJ.-Pokorný J.) - Hodnotenie analytických postupů používaných pri analýze podzemných a povrchových vod (Streško V.-KubováJ.-Polakovičová J.-Plško E.-Žemberyová M.) -Stanovení nízkých koncentrací antimonu, cínu a bismutu ve vodách (Lochovský P.) - Kontrola správnosti výsledků chemického rozboru vody (Čapková A.-Pitter P.) - Statistická analýza chyb měření (Dobeš V.-Březina P.) - Aplikace regresní diagnostiky v hydrochemii (Dobeš V.) - Vztahy mezi některými parametry ČSN 75 7111 Pitná voda vyjadřujícími organické znečištění (Výborná E.-Hejzlar J.) - Absorbance UV záření jako ukazatele nové ČSN "Pitná voda" (Šorm J.-Žáček L.) - Kalibrace spektrofotometru pro infračervenou oblast (Vavrouch Z.) - Analýza rozpuštěných organických látek v různých typech vod (Hejzlar J.-Trška P.-Šorm J.-Kruchňová G.) - Problematika monitorování těkavých organických látek v povrchovýcha odpadních vodách (Medek J.) - Stanovenie koncentrácie močovinyve vode (Mosná D.-Buday M.-Molda E.) - Stanovení močoviny ve vodách (Schejbal P.-Pitter P.) - Využití sorpce na Separcol C 18 T přistanovení karbamátových pesticidů ve vodách metodou HPLC (Tatarkovičová V.) - Stanovení pyrethroidů ve vodě využitím extrakce na pevném sorbentu (Rieger S.) - Porovnání fotometrické aHPLC metody stanovení fenolů (Moravec H.-Valenta V.) - Extrakce chlorfenolů ze sedimentu superkritickým oxidem uhličitým (Janda V.-Sandra P.) - Spektrofotometrické stanovenie DNOK vo vode a vodných výluhoch (Bíliková K.-Veningerová M.) .