Seminář hydropedologie 1990 (LOCUS, 1990)
Z obsahu: Vodný režim pod a metódy jeho hodnotenia (Novák V.) - Stanovení evapotranspirace povodí s lesním porostem metodou energetické bilance (Tesař M.-aj.) - Bilancovanie podnej vody v lyzimetroch a v príbrežnej zóne Dunaja s poľnými a lesnými porastami (Gavenčiak Š.) - Bilančná rovnica v procese zaplavovania a vysýchania mikrodepresie (Ivančo J.-Gomboš M.) - Hodnocení vodního režimu půd pomocí charakteristických čar zabezpečení sacích tlaků (Tesař M.) - Rozbor metody měření vlhkosti zemin (Kuráž V.) - Měření vlhkosti elektromagnetickým signálem (Češka A.) - Počet opakování meraní podnej vlhkosti potrebný pre dosiahnutie požadovanej presnosti (Novák V.) - Rádioindikátorová metóda merania koeficientu filtrácie zeminy (Lochner L.) - Jednoduchá metoda detekce možných nepravidelností pohybu vody v půdě (Císlerová M.-Vogel T.-Šimůnek J.) - SWMI ST - numerický model jednorozměrného proudění kapaliny a rozpuštěných látek v nenasyceném prostředí (Šimůnek J.) - Kalibrace simulátoru výtopové infiltrace (Kubík F.-Šír M.-Tesař M.) - Příspěvek k otázce platnosti Darcyova zákona (Mls J.) - Nepřímé stanovení retenčních křivek (Damašková H.-Matula S.) - Bimodální pórovitost a nenasycená hydraulická vodivost (Othmer H.-Diekkrüger B.) - Popis a simulace diskontinuálních jevů při transportu kapaliny a plynu v pórovitém materiálu (Šír M.-aj.) - Měření retenčních křivek v přetlakovém aparátu - model jednoduché kapilární sítě (Pražák J.- Šír M.-Kubík F.) - Lesk a bída teorie potenciálu půdní vlhkosti (Šír M.).