Ročenka České vodohospodářské inspekce 1990 (ČVI, 1991)
Pokuty na úseku vodního hospodářství. Úplaty za vypouštění odpadních vod do vod povrchových. Havarijní znečištění v r.1990. Dlouhodobé havárie na podzemních vodách. Stížnosti pracujících. Informace o stavu sledování ekologických staveb rozestavěných, resp. připravovaných k zahájení v letech 1990-1995. Silniční přeprava. Odchod sovětské armády a ekologické následky. Kontrola zdrojů znečištění v CHKO Šumava. Vodohospodářská problematika chlorovaných uhlovodíků. Těžké kovy ve veřejných kanalizacích. Polychlorované bifenyly v Jizeře.