Matematické modelovanie morfologického vývoja tokov - Bačík, M. (Práce a štúdie, 1989)
Matematické modelování řešení časového průběhu základních hydraulických parametrů působících na průtok splavenin, nerovnoměrnosti jejich pohybu, degradace dna koryta toku (metoda Ackerrsa a Whittea, Meyer-Peterova rovnice, vztah metody výpočtu průtoku splavenin a stability výpočtu). Příklady aplikace matematického modelu: výzkum morfologického vývoje starého koryta Dunaje.