Vplyv velkokapacitných fariem živočišnej výroby na kvalitu vod - Bíliková, A. (Práce a štúdie, 1988)
Současný stav problematiky v ČSSR. Popis sledovaných objektů a metodika práce. Bilance zdrojů znečištění ze živočišné výroby ve vzorových povodích. Zhodnocení výsledku výzkumu ve vzorových povodích v oblasti sledovaných farem.