Chemické procesy při úpravě a čištění vody : sborník (DT ČSVTS, 1988)
Obsah : Výsledky zkušebního provozu nové úpravny vody Želivka (Bálek M.) - Jizera jako zdroj vody pro zásobování středočeského kraje a Prahy pitnou vodou (Michak V.- Zapletal Z.) - Výsledky modelových zkoušek z úpravny vody Seč (Hubáčková J.) - Anorganické měniče iontů a jejich použití při čištění odpadních vod, zejm. v jaderném průmyslu (Marhol M.) - Zhodnocení čs. přírodních a syntetických zeolitů pro čištění kontaminovaných kapalných médií v jaderných elektrárnách (Franta P.) - Odstraňování rozpuštěných organických látek koagulací (Šedivý J.) - Úprava huminových vod čiřením (Žáček L.) - Vliv chemických faktorů na účinnost úpravárenských procesů (Šorm J.) - Zrněné aktivní uhlí při úpravě vody (Vágner V.-Havel L.) - Možnosti využití ozonizace k odstraňování organického mikroznečištění při úpravě vody (Hostomská V.) - Posuzování agresivity vody (Čapková A.-Pitter P.) - Komplexní ochrana soustav teplé užitkové vody (Brodský A.) - Hydrolýza polyfosforečnanů (Koller J.-Straková P.) - Kinetika srážení uhličitanu vápenatého v průtočném systému (Hostomský J.) - Zkušenosti z provozu čiřičů s kyvadlovým pádlem (Látal M.-Svoboda M.-Tesařík I.).