Vodohospodářské a krajinotvorné aspekty regulovaných odvodňovacích soustav : sborník (ČV zemědělské společnosti ČSVTS, 1989)
Obsah: Regulované odvodňovací soustavy jako prvek intenzifikace rostlinné výroby (Fídler J.) - Aspekty regulovaných odvodňovacích soustav na vodní hospodářství v povodí (Dvořák P.) - Investiční a subvenční politika v oblasti realizace novostaveb i modernizace regulovaných odvodňovacích soustav (Václavík Š.) - Hydraulika drenážního potrubí při závlahové fázi regulovatelných odvodňovacích soustav (Šálek J.) - Základní výzkum v oblasti regulovaných odvodňovacích soustav (Švihla V.) - Přínos komplexní racionalizační brigády Regulační drenáž k rozvoji regulovaných odvodňovacích soustav u nás (Kulhavý F.) - Současné poznatky aplikovaného výzkumu v oblasti regulační nádrže (Beran J.) - Ovládání funkce drenáže systemů v rovinných podmínkách (Soukup M.-Kulhavý F.-Bendová J.) - Vztah regulovaných odvodňovacích soustav k optimálnímu řešení pozemkových úprav (Urbanová M.) - Regulované odvodňovací soustavy jako aktivní vodohospodářský a krajinotvorný prvek zemědělské soustavy (Kulhavý F.).