Matematika pro chemiky 1 - Kolda, S. (SNTL, 1989)
Učebnice seznamuje čtenáře se základním matematickým aparátem potřebným pro studium všech studijních oborů technické chemie a potravinářství. Výběr látky a obsah jednotlivých kapitol je dán současnými osnovami kursu matematiky na vysokých školách chemickotechnologických.