Hydraulický výzkum v aktuálních otázkách provozu vodních děl - Brouček, Miroslav
Problematika provozu vodních děl se stále více setkává s nutností řešení dříve méně častých situací vyplývajících v měnicí se frekvence období sucha a období zvýšených průtoků. Předloženy několik řešení otázek současné praxe provozu vodních děl metodami, které současný stav techniky umožňuje. Dostupná technika a výsledky výzkumu poskytují účinné nástroje k detailní analýze chování hydraulických a dalších prvků konstrukcí vodních děl. Příspěvek ukazuje vhodné použití fyzikálního modelování, numerické analýzy a případně kombinace obou postupů.