Stanovení doporučené hodnoty součinitele drsnosti - Smelík, Lukáš
Stanovení neměřitelného parametru, Manningova součinitele drsnosti. Problematika volby odpovídající hodnoty součinitele drsnosti při řešení úloh proudění vody pomocí 1D modelů. Navržena nová Metodika ke stanovení co nejpravděpodobnější hodnoty Manningova součinitele drsnosti koryta konkrétního úseku toku na základě měřitelných parametrů a různých empirických rovnic.