Využití srážko-odtokového modelu při přívalových povodních v červnu 2013 - Tyl, Radovan
Srážko-odtokovým modelem HEC-HMS odvozeny průběhy průtoků ve vybraných lokalitách během první a druhé vlny červnových povodní 2013. Modelované průtoky během první povodní použity k zpřesnění nebo doplnění vodoměrného pozorování. Během druhé vlny odhadnuty průběhy přívalových povodní na zasažených nepozorovaných malých tocích, kde povodně způsobily výrazné škody v zasažených obcích.