Možnosti využití modelové simulace hydrologických dat pro vodohospodářské studie a projekty - Kovář, Pavel
Zpracování hydrologických dat v podobě časových řad s určením statistických parametrů a proměnných pro účely vodohospodářských studií. Projekt navazující na tyto studie obsahuje modelové simulace srážko-odtokových procesů včetně transformačního účinku rozlivu povodňových průtoků s doprovodným návrhem biotechnických opatření. Modelové řešení vlivu návrhových srážek na odtokové poměry malých povodí, kde limnigrafická pozorování chybějí a jsou k dispozici pouze srážky většinou ze stanice mimo území povodí. Popis postupu výpočtu hyetogramů konstantního a variabilního N-letého návrhového deště modelem DES_RAIN pro zhodnocení vlivu modelových situací Černého potoka, drobného vodního toku Ústeckého kraje. Postup řešení výsledných hydrogramů způsobených těmito dešti pro navazující výpočet povodňové vlny modelem KINFIL.