Návrh postupu stanovení minimálního zůstatkového průtoku - Mrkvičková, Magdalena
Návrh metodiky stanovení minimálních zůstatkových průtoků jako podklad pro přípravu nařízení vlády. Stanovení minimálního zůstatkového průtoku s ohledem na požadavky vodních a na vodu vázaných ekosystémů a na jednoduchost způsobu stanovení. Návrh na rozdělení území ČR do čtyř oblastí v závislosti na charakteru hydrologického režimu a na klíčových procesech podílejících se na tvorbě odtoku v dané oblasti. Požadovaná výsledná hodnota minimálního zůstatkového průtoku má tvořit alespoň 20-30 % Qa (průměrného dlouhodobého ročního průtoku). Rozdílné přístupy ke stanovení minimálního zůstatkového průtoku pro různé typy nakládání s vodami.