Posouzení kvality sedimentů z nádrže Vůznice (CHKO Křivoklátsko) a možnosti jejich využití pro zemědělské účely - Cepáková, Šárka
Dnové sedimenty jako součást vodních ekosystémů. Využití dnových sedimentů na zemědělském půdním fondu v minulosti. Legislativní úprava nakládání se sedimenty jako důsledek znečištění sedimentů toxickými kovy. Odběr vzorků dnového sedimentu z výjimečně vypuštěné nádrži Vůznice. Stanovení koncentrace rizikových kovů. Hodnoty porovnány s limity znečištění podle platné legislativy České republiky a s limity US EPA. Vybrané rizikové kovy splnily požadované limity vyhlášky č. 257/2009 Sb., o používání sedimentů na zemědělské půdě.