Funkce lužního lesa při zadržování a odstraňování dusíku a fosforu z povrchových vod - Galvis, Juan José Rojas
Lužní lesy jako důležitá součást říčních ekosystémů a jejich význam při ochraně vod před eutrofizací. Výzkum lužních lesů v oblasti soutoku Moravy a Dyje. Sledování procesů zadržování a odstraňování dusíku a fosforu v biomase a půdě při povodňových situacích resp. při využití řízeného povodňování a zvodňování.