Výzkum možností využití odpadů jako surovinových a energetických zdrojů - Kořínek, Robert
Surovinový a energetický potenciál odpadů. Energetické využívání odpadů a náhrada primárních paliv odpady. Tvorba bilance produkce a nakládání s vybranými druhy odpadů. Srovnání produkce vybraných druhů odpadů, způsobů nakládání a produkce paliv z odpadů. Návrh receptur směsných paliv, jejich výroba, laboratorní spalné zkoušky. Technická realizace využívání odpadních látek s významným energetickým obsahem a nízkým podílem znečišťujících látek pro energetické účely. Směsný komunální odpad, objemný odpad a směsné obaly jako další směr výzkumných aktivit. Legislativa pro výrobu paliv z odpadů.