OptSoftVS: Optimalizační model vodohospodářské soustavy - Čupela, Pavel
Očekávané klimatické změny a jejich vliv na vodní zdroje. Pokles dlouhodobých odtokových výšek v povodích. Problematika řízení (regulování) odtoku z nádrží v rámci vodohospodářské soustavy. Potřeba zapojení progresivních metod do řízení provozu nádrží. Představení matematického optimalizačního modelu OptSoftVS pro optimální řízení odtoku vody z nádrží. Operativní řízení systému nádrží v reálném čase.