Bouřky a jejich doprovodné jevy v České republice od 1. do 8. července 2012 - Šálek, Milan
Výskyt intenzivních bouřek doprovázených přívalovými srážkami, kroupami a nárazy větru na území České republiky začátkem července 2012. Stručná charakteristika povětrnostní situace nad střední Evropou a její vývoj od poslední dekády června do 8. července 2012. Množství spadlých srážek a jejich rozložení na území České republiky ve dnech 2. - 8. července 2012. Výskyt dalších nebezpečných jevů spojených s bouřkovou činností (kroupy, nárazy větru). Hydrologická odezva přívalových srážek spadlých na našem území v období od 2. 7. do 8. 7. 2012. Povodně na tocích v jižních a severních Čechách vyvolané silnými srážkami. Činnost předpovědních pracovišť ČHMÚ ve sledovaném období a vyhodnocení vydaných výstrah.