Stanovení stopových množství léčiv v pitných vodách metodou GC-MS /

Problematika výskytu stopových množství léčiv v pitných vodách. Studium výskytu zbytkových koncentrací humánních léčiv v pitných vodách v České republice a zhodnocení lidské expozice a z ní plynoucího zdravotního rizika. Přehled látek vybraných ke sledování. Přístroje a chemikálie použité pro analýz...

Celý popis

Uloženo v:
Podrobná bibliografie
Hlavní autoři: Pomykačová, Ivana (Autor), Čadek, Václav (Autor), Svobodová, Veronika (Autor), Kožíšek, František (Autor), Jeligová, Hana (Autor)
Médium: Články z časopisů
Témata:
Tagy: Přidat tag
Žádné tagy, Buďte první, kdo otaguje tento záznam!
Popis
Shrnutí:Problematika výskytu stopových množství léčiv v pitných vodách. Studium výskytu zbytkových koncentrací humánních léčiv v pitných vodách v České republice a zhodnocení lidské expozice a z ní plynoucího zdravotního rizika. Přehled látek vybraných ke sledování. Přístroje a chemikálie použité pro analýzy. Metodika odběru a zpracování vzorků pitné vody. Příprava standardních roztoků. Separace analytů ve vzorcích metodou extrakce na pevnou fázi. Derivatizace získaných extraktů. Analýza derivatizovaných vzorků na plynovém chromatografu ve spojení s hmotnostním detektorem (metoda GC-MS). Zjištěné koncentrace sledovaných analytů v reálných vzorcích pitné vody. Parametry stanovení sledovaných léčiv v pitné vodě metodou GC-MS. Zhodnocení zkušeností s použitou analytickou metodou GC-MS pro stanovení vybraných léčiv ve vzorcích pitné vody.
ISSN:0009-2770