Zpracování čistírenských kalů zplyňováním – cesta k energetické soběstačnosti ČOV - Hartig, Karel
Kaly z čistíren odpadních vod (ČOV), jejich energetický potenciál a možnosti jeho využití. Produkce bioplynu v procesu anaerobní stabilizace kalu. Výtěžnost energie získané ve formě bioplynu. Možnosti dalšího využití energetického obsahu stabilizovaných kalů. Zplyňování čistírenských kalů. Popis procesu zplyňování kalu. Porovnání procesu zplyňování s přímým spalováním kalu, výhody zplyňování. Složení plynu vznikajícího při zplyňování čistírenských kalů. Technické řešení zplyňování kalů na čistírnách odpadních vod. Možnosti dosažení energetické soběstačnosti ČOV při využití technologie zplyňování čistírenských kalů.