Úhyn raků v Padrťském potoce (Klabava) zapříčiněný pravděpodobně těžkými kovy - Svobodová, Jitka
Základní charakteristika evropsky významné lokality (EVL) Padrťsko a Padrťského potoka s výskytem raka kamenáče a raka říčního. Masivní úhyn raků v EVL Padrťsko v roce 2011. Zjišťování příčiny úhynu raků v Padrťském potoce. Populace raka kamenáče a raka říčního na území EVL Padrťsko. Fyzikálně-chemické vlastnosti vody a sedimentů v Padrťském potoce a jeho přítocích. Výsledky prováděných analýz vzorků uhynulých jedinců raků na přítomnost původce račího moru a dalších račích parazitů. Výsledky analýzy vzorků uhynulých raků na obsah těžkých kovů. Zjištěné koncentrace sledovaných těžkých kovů (Al, Fe, As, Cu, Zn, Cd, Pb, Hg) ve svalovině a v žábrách uhynulých jedinců. Určení negativního působení těžkých kovů jako nejpravděpodobnější příčiny hromadného úhynu raků v Padrťském potoce.