Lze stanovit správnou koncentraci farmak ve vodách? - Váňa, Miroslav
Farmaka a jejich výskyt ve vodách. Způsoby vstupu farmak do vodního prostředí. Problematika stanovení přesné koncentrace farmak ve vodách. Metabolická přeměna použitého léčiva v lidském organismu. Transformace farmaceutických látek a jejich metabolitů ve vodním prostředí. Příklady transformace vybraných farmak a jejich metabolitů. Potřeba sledování původních farmak i jejich metabolitů a degradačních a transformačních produktů při posuzování jejich obsahu ve vodách.