Generel území chráněných pro akumulaci povrchových vod a základní zásady využití těchto území - Král, Miroslav
Předpokládané změny klimatu a jejich dopad na vodní zdroje. Adaptační opatření k omezení negativních dopadů klimatických změn v České republice. Problematika územního hájení lokalit pro výhledové vodní nádrže. Historie územní ochrany lokalit vhodných pro akumulaci povrchových vod. Zavedení institutu chráněných území pro akumulaci povrchových vod do vodního zákona. Zpracování Generelu území chráněných pro akumulaci povrchových vod. Aplikace Generelu a jeho aktualizace. Kompetence vodoprávních úřadů při aplikaci Generelu. Základní zásady využití území chráněných pro akumulaci povrchových vod.