Optimalizace návrhu technických protierozních opatření - Kadlec, Václav
Ohrožení území České republiky vodní erozí. Potřeba realizace komplexní protierozní ochrany zemědělských půd v ČR. Řešení projektu "Optimalizace postupu navrhování technických protierozních opatření" a jeho výsledky. Inventarizace existujících a plánovaných technických protierozních opatření v ČR. Vytvoření centrální databáze technických protierozních opatření. Vyjádření ochranného účinku technických protierozních opatření z hlediska snížení ztrát půdy erozí, velikosti povrchového odtoku a nákladů na jejich výstavbu. Výběr vhodných výpočetních nástrojů a metod hodnocení eroze a navrhování technických protierozních opatření. Posouzení aplikovatelnosti nástrojů pro různá měřítka a rozsahy řešení. Doporučení metod a konkrétních prvků technické protierozní ochrany pro regiony ČR.