Genetic diversity of Sabanejewia balcanica (Actinopterygii: Cobitidae) in the western Balkans and comparison with other regions - Marešová, Eva
Sekavci rodu Sabanejewia a jejich výskyt v Evropě. Druhová struktura rodu Sabanejewia. Základní údaje o sekavčíku horském (Sabanejewia balcanica) a jeho rozšíření. Studium genetické diverzity populací sekavčíka horského ze západního Balkánu a její porovnání s populacemi z jiných regionů. Mapa lokalit pro odběr vzorků ryb. Metodika odlovu ryb pro genetické analýzy. Přehled analyzovaných vzorků ryb a metodika prováděných analýz. Molekulární charakteristika 79 analyzovaných vzorků sekavčíků ze 14 sledovaných lokalit. Genetické rozdíly mezi studovanými populacemi. Fylogenetické vztahy mezi studovanými balkánskými populacemi Sabanejewia balcanica a populacemi z České republiky a Slovenska.