Stanovení sulfonovaných azobarviv metodou iontově interakční chromatografie v reverzním systému - Janoš, Pavel
Syntetická azobarviva a jejich uplatnění v různých průmyslových odvětvích. Problémy spojené s vypouštěním azobarviv do odpadních vod. Možnosti stanovení sulfonovaných azobarviv ve vodách. Testování vybraných chromatografických systémů pro stanovení různých typů komerčně dostupných azobarviv. Přehled sledovaných azobarviv a chromatografických systémů použitých pro jejich separaci. Základní charakteristiky chromatografické metody stanovení vybraných azobarviv. Výsledky separace modelové směsi azobarviv na testovaných chromatografických kolonách. Faktory ovlivňující účinnost retence azobarviv. Sledování fotokatalytické degradace azobarviv pomocí chromatografických systémů.