Flotace rozpuštěným vzduchem – stará osvědčená technologie rozšířená na nové vysokorychlostní aplikace v úpravě vod - Dyson, John D.
Technologie flotace rozpuštěným vzduchem (DAF) a její využití v procesu úpravy vody. Rozšíření klasické technologie na vysokorychlostní aplikace. Princip funkce technologie vysokorychlostní flotace rozpuštěným vzduchem. Přednosti systému vysokorychlostní DAF. Detailnější popis jednotlivých fází procesu vysokorychlostní DAF: koagulace, flokulace, flotace. Výsledky pilotních testů technologie DAF. Informace o prvních aplikacích systému vysokorychlostní DAF na úpravnách vody a čistírnách odpadních vod. Dosahované výkony technologie DAF. Rozšiřující se oblasti využití vysokorychlostní DAF.