Vývoj technické stabilizace dřevní hmoty v korytě Moravy v CHKO Litovelské Pomoraví - Kožený, Pavel
Dřevní hmota jako přirozená součást vodních ekosystémů. Funkce a význam dřeva ve vodních tocích. Využití dřevní hmoty při revitalizaci vodních toků nebo stabilizaci koryt postižených zrychlenou erozí. Použití dřevní hmoty pro tlumení erozních procesů v korytě řeky Moravy v lokalitě Vrapač na území CHKO Litovelské Pomoraví. Historický vývoj lokality Vrapač. Umístění 70 kmenů do koryta řeky a jejich ukotvení a stabilizace. Pravidelná kontrola stability a funkce kotvených struktur dřevní hmoty v korytě řeky. Zjištěné změny v poloze kotvených kmenů během pěti let od jejich instalace. Míra břehové eroze v oblasti úseků s kotvenými kmeny. Zhodnocení úspěšnosti realizované technické stabilizace dřevní hmoty v korytě Moravy na lokalitě Vrapač.