Optimalizace provozu hydrodynamických čerpadel - Zapletal, Jan
Provoz čerpací techniky ve vodárenství a možnosti úspor energie. Hlavní faktory ovlivňující energeticky příznivý provoz čerpadla: provoz v oblasti vysokých účinností čerpadla a motoru, plynulý provoz, ztráty při napájení pohonné jednotky, ztráty při regulaci procesu čerpání. Význam provádění energetických auditů čerpadel pro optimalizaci procesu čerpání. Technické audity čerpadel prováděné firmou Grundfos. Poznatky z realizovaných auditů čerpadel - hlavní nedostatky čerpadel a způsobu jejich provozování ve vodárenství, možné oblasti úspor energie.