Možnosti využití geotextilie na pomalém pískovém filtru - Javůrková, Lucie
Úprava pitné vody pomocí technologie pomalé biologické filtrace. Princip technologie pomalé biologické filtrace, její výhody a nevýhody. Problematika regenerace biologického filtru. Využití geotextilie jako podkladového materiálu pro usnadnění regenerace biologického filtru. Provoz modelového zařízení pomalého biologického filtru s podkladovým materiálem (geotextilií) a jeho výsledky. Poloprovozní sledování pomalé pískové filtrace s geotextilií na úpravně vody Nová Ves v Horách. Popis lokality, technologické uspořádání úpravny vody. Příprava experimentálního sledování pomalé pískové filtrace v provozních podmínkách. Parametry sledované ve vzorcích surové a upravené vody a výluhu z geotextilie. Metody použité pro hydrobiologickou a mikrobiologickou analýzu vzorků vody a výluhů z geotextilie. Zjištěné hodnoty fyzikálně-chemických a chemických parametrů, výsledky hydrobiologických a mikrobiologických rozborů vzorků. Zhodnocení účinnosti geotextilie a vhodnosti jejího použití na základě dosavadních výsledků sledování.