Použití stabilizačních nádrží jako procesu terciálního čištění odpadních vod - Sladká, Alena (VÚV, 1973)
Zpráva shrnuje výsledky prací za rok 1972. Instalace měrných zařízení a úprava odběrové techniky dovolila prohloubení výzkumu, zvláště v oblasti sledování průběhu změn základních fyzikálních a fyzikálně-chemických ukazatelů, vč. makrobiogenních prvků. Pozornost byla věnována také tvorbě sedimentů ve stabilizační nádrži. Výsledky práce obsahují již řadu návrhů pro projektování a provoz, jakož i konkrétní doporučení pro rekonstrukci zařízení v Pelhřimově.