Aplikace černouhelného zrnitého filtračního materiálu při úpravě vody dvouvrstvou filtrací : Použití kamenouhelné drtě pro koagulační filtraci - Novák, Zdeněk (VÚV, 1975)
Zpráva předkládá výsledkyn z provozního aplikovaného výzkumu dvouvrstvé filtrace ( OVHS Vyškov ve Lhotě u Opatovic, OVHS Břeclav v Lednici, OVHS Žďár n. S. ve Víru).