Výzkum použití nových přípravků v povrchové úpravě kovů z hlediska účinnosti neutralizačních technologií / Problematika bezkyanidového zinkování - amokomplexy kovů - Komendová, Vlasta (VÚV, 1973)
Zpráva shrnuje první výsledky testačních pokusů, které prokazují závažnost přítomnosti komplexotvorných látek (především NH4) v odpadních vodách.