Toxicita vybraných pesticidních látek a jejich vliv na mikrobiologické a biologické vlastnosti vod - Michálková, Emilia (VÚV, 1974)
Zpráva předkládá výsledky výzkumu, do jaké míry může pomalá filtrace (biologická) ovlivnit fyziologickou, event. toxickou aktivitu reziduí insekticid ve vodě.