Odstraňování chemických reziduí z povrchových vod a jejich vliv na hygienickou a technologickou kvalitu vody / Získání a zachování kvality vody z povrchových zdrojů-lokalita Gottwaldov - Novák, Zdeněk (VÚV, 1973)
Dílčí záverečná zpráva objasňuje, na základě provedené analýzy a průzkumu efektivnosti instalovaných technologií, příčiny zhoršování kvality vody v rozvodném gottwaldovském systému.