Výzkum numerických řešení změn jakosti vody v tocích a nádržích pro řízené hospodaření s vodou na příkladu povodí Ohře / Využití analogového počítače pro modelování změn jakosti vody v tocích a optimalisace matematických modelů jakosti - Hrazdil, Václav (VÚV, 1971)
Práce sestává ze dvou částí:1. matematického modelování změn jakosti v tocích - v této části jsou uvedeny mat. formulace a programy modelů změn jakosti pro ustálený stav dynamického modelu, jsou zde zahrnuty také výpočetní postupy problémů spojených s výpočty změn jakosti. 2. optimalizace matem. modelů jakosti vody - k optimalizaci modelu jakosti ustáleného stavu jsou využity zákl. metody operační analýzy - lineární a nelineární programování.