Ozonisace odpadních vod s obsahem kyanidů - Komendová, Vlasta (VÚV, 1966)
Zpráva popisuje prováděný výzkum použití ozonu k oxidaci kyanidů, studium kinetiky reakcí ozonisace kyanidů i studium kinetiky katalysované ozonisace kyanidů, uvádí v řadě experimentálních dat spotřebu ozonu na odbourání jednotkového množství kyanidy, využití ozonu, resp. jeho ztrátu při prováděné ozonisaci.