Příprava a přezkoušení nových pěničů na bázi glycerinové smoly - Kolář, Vladimír (Ministerstvo hutního průmyslu a rudných dolů - Ústav pro výzkum rud, 1961)
Zpráva předkládá výsledky výzkumu vývoje a praktického využití flotačních pěničů po stránce toxicity. V rámci úkolu byla současně analyzována technologická problematika související s hodnocením pěniče.