Zpráva o výsledku výzkumu očekávaného vlivu rašelin na jakost vltavské vody po vybudování přehrady u Lipna - Zubčenko, Daniel (VÚV, 1955)
Zpráva předkládá výsledky výzkumu vlivu rašelin ze zaplaveného území přehrady u Lipna na jakost vody v nádrži.