Úprava vody fosfátováním - Novák, Zdeněk (VÚV, 1963)
Ve zprávě jsou stanoveny obecné podmínky pro úpravu vody fosfátováním a vyhodnoceny výsledky úpravy fosfátováním v pokusných provozech ve vodárnách v Brně, Býkovicích, Olšanech a Třebíči.