Výzkum porušování vodních staveb a jejich součástí a způsob, jak jim čelit - Zubčenko, Daniel (VÚV, 1952)
Výroční zpráva předkládá souhrnné zhodnocení těchto prací: 1.Údolní přehrada na Labi u Dvora Králové, 2. Přehrada na Černé Desné u Souše, 3.Výzkum průsakových vod na přehradě na D. Orlici u Pastvin a na Labi u Krausových Bud, 4.Agresivita vody středního Labe, 5. Výzkum spodních vod města prahy z hlediska jejich agresivity na stavební materiál.