Převedení Velké Hané do Opatovícké nádrže - Pavlovský, Ladislav (VÚV TGM, 1990)
Cílem podnikového úkolu "Převedení Velké Hané do Opatovické nádrže" je zpracovat vodohospodářské řešení soustavy, jejímž základem je vybudována vodárenská nádrž Opatovice na Hané /na Vyškovsku/ a jejímž doplňujícími prvky mohou být převody vody z blízkých toků Hanice a Velké Hané.