Podpora národní účasti ČR v EPD a MKOD - Bernardová, Ilja (VÚV T.G.M., 1997)
Náplní předpokládaného úkolu v r. 1998 je zajištění aktivit vyplývajících z účasti České republiky na činnosti jednotlivých pracovních skupin tohoto programu resp. navazující Mezinárodní komise pro ochranu Dunaje. Na úseku vlastního monitoringu jakosti vody a sedimentů byla činnost pracovní skupiny monitoringu zahájena v roce 1994 po účelové transformaci původní skupiny MLIM.