Inventarizační průzkum NPR Salajka z oboru hydrobiologie : Inventarizační průzkumy v rámci implementace soustavy Natura 2000 v územích v péči AOPK ČR a jejich monitoring - Kroča, Jiří (VÚV TGM, v.v.i., 2012)
V rámci výzkumu provedeného v NPR Salajka bylo zaznamenáno 225 taxonů z toho bylo 175 determinováno do druhu. Větší podíl taxonu byl zaznamenán u temporární složky vodních bezobratlých. Největší počet druhů byl zaznamenán v rámci řádu chrostíci - 50, pošvatky - 35 a čeledi koutule 35 druhů.